Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Marokkaanse kiptajine met komkommersalade

Marokkaanse kiptajine met komkommersalade

Marokkaanse kiptajine met komkommersalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 el ras el hanout
  • 1 hele kip
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien
  • 0.5 bos peterselie 1 kaneelstokje
  • 150 g groene olijven zonder pit
  • 3 stevige kleine komkommers
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui 2 el peterselie
  • 2 el munt
  • 3 el witte-wijnazijn
  • 1 el olijfolie
Bereiden
Verwarm de tajine of een stoofpan.
Wrijf de kip royaal in met de ras el hanout.
Verwarm de olijfolie in de tajine of stoofpan en leg de kip erin.
Bak de kip op een matig hoog vuur rondom lichtbruin.
Pel en snijd ondertussen de uien in halve ringen.
Hak de peterselie fijn.
Voeg de uien, peterselie en het kaneelstokje toe en bak ze circa 3 minuten mee.
Schenk er zoveel water bij dat de kip tot de helft in het water staat.
Breng de kip op een matig hoog vuur aan de kook.
Laat de kip in circa 50 minuten met het deksel op de pan garen.
Haal de kip uit de pan en houd deze afgedekt met aluminiumfolie warm.
Laat de saus op een hoog vuur circa 5 minuten inkoken.
Voeg de olijven toe en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen.
Breng de saus eventueel verder op smaak met een beetje zout.
Serveer de kip met de olijven in de tajine of verdeel de kip in porties en verdeel over 4 warme borden.
Snijd de komkommers, tomaten en ui in kleine blokjes.
Hak de peterselie en munt fijn.
Meng de gesneden ingrediënten in een kom en voeg hier de azijn en olijfolie aan toe.
Breng eventueel verder op smaak met een beetje zout.