Marokkaanse salsa - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Marokkaanse salsa

Marokkaanse salsa

Marokkaanse salsa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 2 sjalotjes, in smalle ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten) of 1 theelepel komijnzaad
  • 1 blik (ca. 300 gram) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • sap van 1 citroen
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin 2-3 minuten zachtjes de sjalot, knoflook en komijn tot de sjalot en knoflook zacht zijn maar niet gekleurd. Meng de kikkererwten, koriander, munt en het citroensap erdoor. Breng de salsa op smaak met zout en peper en serveer bij kip of een salade.
Variatie
Spatel 4 eetlepels Griekse yoghurt door de salsa en serveer eens op een pitabroodje.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
14 g
vet
10 g
Kcal
175