In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Marsepeingebakjes met frambozenroom

Marsepeingebakjes met frambozenroom

Marsepeingebakjes met frambozenroom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 plakken roomboter cake
  • 200 gram roomkaas naturel
  • 100 gram frambrozen
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 200 gram roze marsepein
  • 2 eetlepel frambozenjam
  • decoratie suikerwerk (stift, bloemjes, pilletjes e.d.)
Voorbereiden
Halveer de plakken cake en leg ze afgedekt in de koelkast. Mix met een elektrische mixer de roomkaas met de suiker smeuïg. Roer met een vork de frambozen erdoor. Smeer dit netjes uit over 16 stukjes cake. Stapel er steeds 2 op elkaar en dek af met de laatste 8 onbedekte stukjes cake. Zet de 8 stapeltjes afgedekt in de koelkast om op te stijven. Bestuif het werkblad met poedersuiker en rol de marsepein hierop uit tot een dunne lap. Snijd er gelijke rechthoeken van, groot genoeg om de cakejes geheel te bedekken.
Bereiden
Roer de frambozenjam met een eetlepel heet water zacht en bestrijk hiermee de cakejes rondom met een kwastje. Leg een stukje marsepein als een dekentje over de cakejes en laat de hoeken in een plooi naar beneden vallen. Zet de cakejes met elkaar op een schaal. Decoreer eventueel met suikerwerk.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
40 g
vet
21 g
Kcal
395