Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterraan draadjesvlees

Mediterraan draadjesvlees

Mediterraan draadjesvlees product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram riblappen of doorregen runderlappen
  • 50 gram boter
  • 50 milliliter olijfolie
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 3 teentje knoflook in plakjes
  • 1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes
  • 200 gram chorizo in blokjes of plakjes
  • 250 milliliter hete vleesbouillon
  • flesje rode wijn
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of 0,5 eetlepel gedroogde italiaanse of provencaalse kruiden
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de boter en olijfolie in een pan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Voeg de uien, knoflook, rode peper en chorizo toe en bak even mee. Giet de hete vleesbouillon en rode wijn erbij en voeg de rozemarijn toe. Stoof zachtjes 2,5-3 uur met het deksel op de pan. Keer het vlees halverwege een keer om. Voeg de laatste 15 minuten van de stooftijd de olijven toe. Bind de jus eventueel met allesbinder. Lekker met ciabatta of pasta en broccoli.

Voedingswaarde

eiwit
49 g
koolhydraten
8 g
vet
58 g
Kcal
820