Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane auberginegratin

Mediterrane auberginegratin

Mediterrane auberginegratin product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 aubergines, in dunne plakken
  • 50 milliliter olijfolie
  • 2 (rode) uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram vastkokende aardappels, geschild, in dunne plakken geschaafd
  • 5 tomaten, in plakjes
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 200 gram roomkaas naturel of kruidenroomkaas
  • ovenschaal, ingevet
  • evt. aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190oC. Bestrijk de aubergine- plakken met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak de aubergine circa 15 minuten in het midden van de oven tot de plakken goudbruin zijn en bestrooi met zout en peper. Verhit een beetje olijfolie en fruit hierin de uien- ringen en knoflook 2-3 minuten. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal en maak daarop een laagje met aubergine, ui en tomaat. Verdeel de kruiden en roomkaas erover en dek af met de rest van de aard- appelschijfjes. Bestrijk of besprenkel de bovenlaag met de rest van de olijfolie. Bak de gratin 35-40 minuten in het midden van de oven. Dek eventueel af met alumini- umfolie als de bovenkant te donker wordt.
Variatie
• Vervang de roomkaas door geitenkaas. • Leg op de roomkaas een laagje zwarte of groene olijven, in plakjes.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
35 g
vet
29 g
Kcal
450