In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane groentecrumble

Mediterrane groentecrumble

Mediterrane groentecrumble product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
5

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 vastkokende aardappels geschild, in parten
  • 2 venkelknollen in repen of smalle partjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 (rode) uien in ringen
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 grote wortel of 200 g bospeen in plakjes
  • 1 courgette in plakken
  • 3 tomaten in partjes
  • bosje peterselie fijngehakt
  • theelepel paprikapoeder
  • theelepel gemalen komijn
  • 5 sneetjes bruin- of witbrood zonder korst, verkruimeld
  • 75 gram geraspte Parmezaanse of belegen (boeren) kaas
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
Bereiden
Kook de aardappels en venkel samen circa 10 minuten en giet af. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook. Voeg de aardappels, venkel, wortel en courgette toe en roerbak nog circa 5 minuten. Schep het groentemengsel met de tomaten, peterselie, paprikapoeder, komijn, zout en peper in een ovenschaal. Meng het broodkruim met de rest van de knoflook, kaas en citroenrasp en strooi dit over de groenten. Zet de schotel circa 15 minuten in het midden van de oven tot de bovenlaag goudbruin is.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
39 g
vet
23 g
Kcal
425