1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane groentecrumble

Mediterrane groentecrumble

Mediterrane groentecrumble product foto
  • Ingredienten:

  • 4 vastkokende aardappels geschild, in parten
  • 2 venkelknollen in repen of smalle partjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 (rode) uien in ringen
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 grote wortel of 200 g bospeen in plakjes
  • 1 courgette in plakken
  • 3 tomaten in partjes
  • bosje peterselie fijngehakt
  • theelepel paprikapoeder
  • theelepel gemalen komijn
  • 5 sneetjes bruin- of witbrood zonder korst, verkruimeld
  • 75 gram geraspte Parmezaanse of belegen (boeren) kaas
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
Bereiden
Kook de aardappels en venkel samen circa 10 minuten en giet af. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook. Voeg de aardappels, venkel, wortel en courgette toe en roerbak nog circa 5 minuten. Schep het groentemengsel met de tomaten, peterselie, paprikapoeder, komijn, zout en peper in een ovenschaal. Meng het broodkruim met de rest van de knoflook, kaas en citroenrasp en strooi dit over de groenten. Zet de schotel circa 15 minuten in het midden van de oven tot de bovenlaag goudbruin is.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
5
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 39 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie