Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane hamquiche

Mediterrane hamquiche

Mediterrane hamquiche product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes
  • 250 g broccoli, in miniroosjes, stelen gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 200 g hamreepjes
  • 200 g feta, in blokjes
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche (Melkan) of kookroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • quichevorm of springvorm ø 24 cm, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
Bereiden
Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli 4 minuten. Pers de knoflook erboven en voeg de tijm toe. Verdeel de groenten met de hamreepjes en fetablokjes over de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Giet het eimengsel over de vulling in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
33 g
vet
76 g
Kcal
955