Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane kabeljauw ‘sandwich

Mediterrane kabeljauw ‘sandwich

Mediterrane kabeljauw ‘sandwich product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram diepvrieskabeljauwfilet, ontdooid
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram (niet te vers) wit of bruin brood, verkruimeld
  • rasp van 2 citroenen
  • 8 gedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
  • 1 gedroogde chilipeper, verkruimeld
  • 4 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 300 gram tagliatelle
  • 500 gram broccoli, in roosjes
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210°C. Dep de vis droog en verdeel in 8 gelijke stukken. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Meng de pijnboompitten met het broodkruim, de citroenrasp, tomaatjes, chilipeper, peterselie, zout, peper en de helft van de olie. Leg 4 stukken kabeljauwfilet op de bakplaat en verdeel hierover de helft van het broodkruimmengsel. Leg de overige 4 stukken vis erop en bestrooi met de rest van het broodkruim. Besprenkel met de rest van de olie en bak in het midden van de oven in 6-8 minuten gaar. Kook intussen de tagliatelle en de broccoli en serveer deze bij de vis.
Variatie
Vervang de kabeljauw door zalmfilet.

Voedingswaarde

eiwit
50 g
koolhydraten
73 g
vet
30 g
Kcal
785