Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane kikkererwtensoep

Mediterrane kikkererwtensoep

Mediterrane kikkererwtensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes of blaadjes
  • bleekselderij
  • 1 l groente- of vleesbouillon
  • 1 blik kikkererwten (ca. 250 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 100 g rauwe ham, in reepjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de bleekselderij, tijm en bouillon toe en kook zachtjes 10 minuten. Schep de kikkererwten en hamreepjes erdoor en verwarm zonder te koken. Maak op smaak met zout en peper en serveer de soep bestrooid met de kaas.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
25 g
vet
39 g
Kcal
290