1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane kikkererwtensoep

Mediterrane kikkererwtensoep

Mediterrane kikkererwtensoep product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes of blaadjes
  • bleekselderij
  • 1 l groente- of vleesbouillon
  • 1 blik kikkererwten (ca. 250 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 100 g rauwe ham, in reepjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de bleekselderij, tijm en bouillon toe en kook zachtjes 10 minuten. Schep de kikkererwten en hamreepjes erdoor en verwarm zonder te koken. Maak op smaak met zout en peper en serveer de soep bestrooid met de kaas.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 25 g
  • vet
  • 39 g
  • Kcal
  • 290
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie