Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane plaattaart met geitenkaas

Mediterrane plaattaart met geitenkaas

Mediterrane plaattaart met geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 milliliter olijfolie
  • 5 rode uien, in smalle ringen
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte tijm of
  • 1 theelepel gedroogd tijm
  • 1 groot blik croissantdeeg
  • 100 gram tomatentapenade
  • 100 gram (zwarte) olijven, zonder pit, in plakjes
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 200 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 75 gram rucola
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200oC. Verhit 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de uienringen met de helft van de knoflook 4-5 minuten. Bestrooi met zout, schep de tijm erdoor en laat afkoelen. Rol het deeg, eventueel in 2 stukken, uit en bekleed de bakplaat ermee. Duw de deegnaden tegen elkaar aan. Bestrijk het deeg met de tapenade en verdeel de uien en olijven erover. Leg de tomaatjes erop met de snijzijde naar boven en bestrooi met peper. Verdeel de geitenkaas erover en bak de taart 12-13 minuten in het midden van de oven. Meng de rest van de olijfolie met de overige knoflook, zout en peper. Neem de taart uit de oven, verdeel de rucola erover en besprenkel met de knoflookolie.
Variatie
Neem deeg voor hartige taart in plaats van croissantdeeg.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
49 g
vet
54 g
Kcal
760