1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane ratatouille met kikkererwten

Mediterrane ratatouille met kikkererwten

Mediterrane ratatouille met kikkererwten product foto
  • Ingredienten:

  • 1 blikje (ca. 250g) kikkererwten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 uien in partjes
  • 2 wortels geschrapt, in grove stukken
  • 2 rode paprika's zonder zaadjes, in repen
  • 1 courgette in dikke plakken
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
Bereiden
Giet de kikkererwten af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de wortel en paprika toe en stoof circa 5 minuten mee. Schep hier de courgette, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en tomatenblokjes met sap door en stoof nog circa 10 minuten. Voeg de kikkererwten toe en verwarm zonder te koken. Bestrooi met de peterselie. Lekker met stokbrood of grof bruinbrood.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 26 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 280
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie