Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane tonijnsalade met warme honingvinaigrette

Mediterrane tonijnsalade met warme honingvinaigrette

Mediterrane tonijnsalade met warme honingvinaigrette product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g sperziebonen, afgehaald
  • zout
  • 1 krop sla
  • 2 blikjes tonijn, uitgelekt
  • 1 blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 (rode) ui, in smalle ringen
  • 4 tomaten, in parten
  • 1 citroen, in parten
  • 4 eieren, gekookt, in parten
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. citroensap
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 theel. honing
  • 1/2 theel. gedroogde tijm
Bereiden
Kook de sperziebonen met zout in 10 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Scheur de slabladeren iets kleiner en verdeel ze over borden of een schaal. Schik de sperziebonen, tonijn, witte bonen, uiringen en tomaatpartjes op de sla. Verwarm de ingrediënten voor de dressing zonder te koken. Giet de warme dressing over de salade en garneer met de parten citroen en ei.
Variatie
Vervang de tijm in de dressing door Provençaalse of Italiaanse kruiden.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
39 g
vet
26 g
Kcal
560