1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane vissoep met knoflookcrostini

Mediterrane vissoep met knoflookcrostini

Mediterrane vissoep met knoflookcrostini product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g gemengde witvisfilets (koolvis, tilapia, kabeljauw)
  • 5 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. verse tijm, gehakt of 1 theel. gedroogd
  • 1 kleine venkel, in ringen
  • 1 kleine wortel, in plakjes
  • 2 sjalotjes of 1 ui, in ringen
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 l visbouillon (van tablet)
  • 1 ciabatta of stokbrood, in plakken
Bereiden
Snijd de (ontdooide) vis in kleinere stukken of repen. Meng ze met 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, de helft van de knoflook en de tijm. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en bak hierin de venkel, wortel en sjalotjes 2 minuten. Schep de tomatenpuree erbij en bak deze 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Schep de vis erbij en stoof zachtjes 8 minuten. Meng de rest van de olijfolie met de rest van de knoflook. Bestrijk de broodplakken met dit mengsel en rooster ze even onder een hete ovengrill. Serveer ze bij de soep.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 37 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 455
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie