Meergranenpannenkoek met appel en amandel - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meergranenpannenkoek met appel en amandel

Meergranenpannenkoek met appel en amandel

Meergranenpannenkoek met appel en amandel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pak mix voor meergranenpannenkoeken
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 500 gram appels geschild in smalle partjes
  • 2 eetlepel blanke rozijnen
  • 2 eetlepel citroensap
  • 5 eetlepel geschaafde amandelen
  • 200 milliliter zure room
  • 100 gram boter gesmolten
Bereiden
Bereid het pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet het apart. Meng de suiker met de kaneel. Schep de appels, rozijnen en citroensap door elkaar. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan. Bak de pannenkoeken. Bestrijk ze met de zure room, bestrooi ze met de amandelen en kaneelsuiker en verdeel het appelmengsel erover. Rol de pannenkoeken op en giet er een beetje gesmolten boter over.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
87 g
vet
61 g
Kcal
1010