Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meergranenpuntjes met studentenhaver en kokos

Meergranenpuntjes met studentenhaver en kokos

Meergranenpuntjes met studentenhaver en kokos product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 85 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pak meergranenbroodmix
  • 1 eetlepel boter
  • 150 gram studentenhaver, grof gehakt
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 eetlepels gemalen kokos + 1 eetlepel extra om te bestrooien
  • 1 ei, losgeklopt
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter en kneed de studentenhaver, kaneel, suiker en kokos erdoor. Laat afgedekt 10 minuten rijzen op kamertemperatuur. Kneed het deeg nogmaals door en laat nog 45 minuten rijzen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol ze tot ovale broodjes. Leg de broodjes op de bakplaat en kerf ze met een scherp mes aan de bovenkant in. Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met kokos. Bak de broodjes in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op de bakplaat. Lekker met zachte geitenkaas of bij een kaasplankje.
Variatie
Dit zoete broodje is heerlijk met hartig beleg, zoals diverse soorten kaas.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
30 g
vet
16 g
Kcal
320