Meloenbowl met blauwe bessen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meloenbowl met blauwe bessen

Meloenbowl met blauwe bessen

Meloenbowl met blauwe bessen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 galiameloen (groen vruchtvlees)
  • 1 canteloup of charentais
  • 1 meloen (oranje vruchtvlees)
  • 3 eetl. honing of gembersiroop
  • 50 ml sinaasappellikeur
  • 1 fles witte wijn
  • 200 g blauwe bessen
  • 200 ml mineraalwater met koolzuur
  • blaadjes munt
  • eventueel: bolletjessteker
Voorbereiden
Halveer de meloenen. Schep de pitten eruit. Steek met de bolletjessteker bolletjes uit het vruchtvlees of schil de meloen en verdeel het vruchtvlees in stukjes. Doe de meloen in een grote kom en schep de honing of gember­siroop erdoor. Voeg de likeur en wijn toe. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
Bereiden
Schep de blauwe bessen door de bowl. Giet er vlak voor het serveren het mineraalwater bij en voeg de muntblaadjes toe.+ 1 uur koelen.