Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meloensalade met parmaham

Meloensalade met parmaham

Meloensalade met parmaham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 g veldsla of rucola
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 1 galiameloen
  • 150 g parmaham
  • 8 cherry-/kerstomaten, gehalveerd
  • blaadjes basilicum
  • voor de dressing:
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 1 theel. honing
  • zout
  • vergemalen peper
Voorbereiden
Verdeel de veldsla of rucola over 4 borden. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Halveer de meloen, verwijder de pitten, schil de vrucht en verdeel deze in plakken of blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bereiden
Leg de meloen en ham op de sla. Verdeel de pijnboompitten en kerstomaten erover. Garneer met blaadjes basilicum en druppel de dressing erover.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
10 g
vet
23 g
Kcal
285