1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meloensalade met parmaham

Meloensalade met parmaham

Meloensalade met parmaham product foto
  • Ingredienten:

  • 75 g veldsla of rucola
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 1 galiameloen
  • 150 g parmaham
  • 8 cherry-/kerstomaten, gehalveerd
  • blaadjes basilicum
  • voor de dressing:
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 1 theel. honing
  • zout
  • vergemalen peper
Voorbereiden
Verdeel de veldsla of rucola over 4 borden. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Halveer de meloen, verwijder de pitten, schil de vrucht en verdeel deze in plakken of blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bereiden
Leg de meloen en ham op de sla. Verdeel de pijnboompitten en kerstomaten erover. Garneer met blaadjes basilicum en druppel de dressing erover.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 285
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie