1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Memory cupcakes

Memory cupcakes

Memory cupcakes product foto
  • Ingredienten:

  • 125 g boter, in blokjes
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 eetl. melk (Melkan)
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • divers fruit of chocolade, in kleine stukjes
  • bakpapier
  • 24 papieren bonbonvormpjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter met de suiker tot een dikke crème. Voeg de eieren en de melk toe en klop tot een glad beslag. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en meng het door het beslag. Zet het beslag in de koelkast. Knip van bakpapier kleine rondjes die precies op de bodem van de vormpjes passen. Verdeel de fruit- of de chocoladestukjes over het bakpapier dat in de cakevormpjes is gelegd. Haal het beslag uit de koelkast en vul de vormpjes met beslag. Strijk ze glad af aan de bovenkant. Zet ze 12-15 minuten in het midden van de oven. Controleer of de cakejes gaar zijn met een satéprikker die er na het inprikken droog uit moet zien. Laat de cakejes afkoelen, haal ze uit de vormpjes en verwijder het bakpapier.
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
5
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 14 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 140
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie