1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Merengue au amande

Merengue au amande

Merengue au amande product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel citroensap vers
  • 100 gram fijne suiker
  • 1 theelepel maizena
  • 50 gram amandelschaafsel fijngehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 125°C. Klop de eiwitten met een snufje zout en het citroensap bijna stijf in een brandschone kom. Voeg al kloppend lepel voor lepel de suiker toe tot alle suiker goed is opgenomen en het eiwit gaat glanzen. Voeg al kloppend de maizena toe. Schep het mengsel over in de spuitzak en spuit grote dotten op de bakplaat. Bestrooi met de amandelen. Zet de meringues in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 100°C. Droog de meringues in circa 1 uur. Laat ze afkoelen in de oven met de deur open.spuitzak met smalle gladde spuitmond bakplaat met bakpapier
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 80 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 28 g
  • vet
  • 7 g
  • Kcal
  • 190
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie