Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Merenguetaart met aardbeien en kersen

Merenguetaart met aardbeien en kersen

Merenguetaart met aardbeien en kersen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 150 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 eiwitten
  • 275 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 milliliter slagroom
  • 250 gram vanillekwark
  • 500 gram aardbeien schoongemaakt
  • 2 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 potje kersen zonder pit, uigelekt
  • 100 gram kersen met steeltjes
  • bakplaat en papier
Voorbereiden
Eventueel een dag van tevoren mits bewaard in een goed afgesloten trommel.) Verwarm de oven voor op 170°C. Teken op bakpapier 4 cirkels met Ø 20 cm zo ver mogelijk uit elkaar en niet te dicht bij de rand. Leg het bakpapier op de bakplaat of verdeel het over 2 platen. Klop de eiwitten, eventueel met enkele druppels voedingskleurstof, in een vetvrije kom tot zacht schuim. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker toe en klop tot stevig schuim (als je de kom op zijn kop houdt mag het schuim er niet uitglijden). Spatel maïzena en citroensap erdoor. Verdeel dit beslag over de cirkels op het bakpapier. Strijk het iets gladder met de achterkant van een vochtige lepel en houd er rekening mee dat het beslag uitloopt tijdens het bakken. Zet de oventemperatuur op 120°C en bak de merengues 1 uur en 15 minuten. De bodems moeten hard en knapperig aan de rand zijn en een beetje taai in het midden. Zet de ovendeur op een kier en laat de bodems in de oven tot de oven is afgekoeld.
Bereiden
Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de vanillekwark. Bestrijk 3 merenguebodems ermee en verdeel er aardbeien, besprenkeld met balsamicoazijn, en uitgelekte kersen over. Stapel tot een taart en versier de bovenkant met een beetje vanilleroom en verse kersen.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
61 g
vet
12 g
Kcal
385