1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meringue Basisrecept

Meringue Basisrecept

Meringue Basisrecept product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eiwitten (ca. 100 gram)
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maizena
Bereiden
Zorg ervoor dat de kom en de garde brandschoon en vetvrij zijn en maak ze extra schoon met citroensap. Splits de eieren voorzichtig zodat geen eidooier bij het eiwit komt. Scheid elk ei apart in een kommetje en doe het dan pas bij de andere eiwitten en eidooiers. Bewaar de dooiers voor een ander gerecht afgedekt in de koelkast. Klop de eiwitten een beetje luchtig met een snufje zout met een garde of mixer. Voeg dan al kloppend met één eetlepel tegelijk de suiker toe. Laat de suiker oplossen voordat je de volgende eetlepel toevoegt. De suiker vormt een laagje suikersiroop om de luchtbellen waardoor het schuim stevig wordt. Klop verder 4-6 minuten tot het schuim stevige pieken vormt. Te weinig suiker en te lang kloppen maakt het eiwitschuim vlokkerig en ongeschikt om te spuiten of te verwerken. Spatel daarna de poedersuiker en maïzena in delen luchtig door het mengsel. De poedersuiker zorgt voor stevigheid en de maïzena laat het schuim mooi drogen. Het schuim is nu klaar voor de verwerking.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
10
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 0 g
  • koolhydraten
  • 0 g
  • vet
  • 0 g
  • Kcal
  • 0
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie