Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meringuebollen

Meringuebollen

Meringuebollen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 basisrecept meringue (zoek 'basisrecept meringue' op website)
  • 150 gram cacaopoeder
  • 75 gram chocoladesprinkels of gehakte pure chocolade
  • 50 gram gehakte pistachenoten
  • 50 gram gehakte zoute pinda’s
  • 2 bakplaten met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Neem met 2 metalen lepels 4 grote klodders (ongeveer zo groot als een oliebol) van de meringue en schep er luchtig met een vork wat cacaopoeder in strepen doorheen. Leg deze bollen met wat tussenruimte op de bakplaat. Meng de rest van de cacaopoeder met de sprinkels. Haal hier 4 meringuebollen door en leg ze op de bakplaat. Maak nog 4 meringuebollen en bestrooi ze met pistachenootjes gemengd met pinda’s. Bak de bollen 2-2,5 uur tot de onderkant gemakkelijk van het bakpapier loslaat en ze licht en hol aanvoelen als je op de onderkant klopt. Zet, als ze nog niet helemaal gaar zijn, de oven uit en laat ze in de nog warme oven nagaren en afkoelen. Serveer er als nagerecht een bolletje ijs bij.
Variatie
Haal de meringuebollen voor het bakken eens door grof gemalen koekkruim.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
98 g
vet
18 g
Kcal
627