1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Met ricotta en salie gevulde courgette

Met ricotta en salie gevulde courgette

Met ricotta en salie gevulde courgette product foto
  • Ingredienten:

  • 4 (bol)courgettes
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentje knoflook, gehakt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 6 gedroogde tomaten op olie, in stukjes
  • 25 gram boter
  • verse salieblaadjes
  • lage ovenschaal
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd in de lengte een kapje van de courgette en schep het vruchtvlees er met een spits lepeltje uit. Zet dit apart. Dompel de courgettes 4 minu- ten in kokend water en laat ze omgekeerd uit- lekken. Bestrooi de binnenkant met zout en versgemalen peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het vruchtvlees toe, bak dit mee en laat het vocht verdampen. Laat iets afkoelen. Klop de eieren door de ricotta. Roer de kaas, tomaat- jes, zout en versgemalen peper naar smaak en het afgekoelde sjalottenmengsel erdoor. Vul de courgettes met dit mengsel. Zet de courgettes naast elkaar in de ovenschaal en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet 25-30 minuten in het midden van de oven. Smelt intussen de boter en stoof hierin de salie- blaadjes. Verdeel ze voor het serveren over de courgettes. Lekker met vis, kip en vlees.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 485
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie