Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse bal

Mexicaanse bal

Mexicaanse bal product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram (half-om-half)gehakt
  • 25 gram tortillachips verkruimeld
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden (zakje of potje)
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 4 maisbroodjes
  • reepjes ijsbergsla
  • evt. tortillachips voor erbij
  • 100 gram bacon fijngehakt
  • 1 blikje blikje maïs (ca. 200 g) uitgelekt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 200 gram kwark
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • keukenpapier
Bereiden
Meng het gehakt met de tortillachips, Mexicaanse kruiden, zout en peper. Vorm er met vochtige handen 4 gehaktballen van. Verhit de olie, bak de ballen rondom bruin en gaar ze 15-20 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Bak de bacon uit in een hete koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Pureer de maïs met de knoflook en kwark. Meng de bacon en bieslook erdoor en breng op smaak met peper. Serveer de Mexicaanse ballen op maïsbroodjes met de ijsbergsla en de maïs-baconspread. Serveer er eventueel nog wat tortillachips bij.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
34 g
vet
32 g
Kcal
575