1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse bonen-maïssoep

Mexicaanse bonen-maïssoep

Mexicaanse bonen-maïssoep product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. arachideolie of olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 150 g salami of chorizo, in reepjes of blokjes
  • 1 pot bouillon met rundvlees of kip
  • 1 eetl. chilisaus of 1 theel. tabasco
  • 1 blik rode bonen (ca. 400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 200 g maïs, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 lente-/bosuitje, in smalle ringen of blaadjes koriander tortillachips
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan of wok. Fruit hierin de ui, knoflook en salami. Giet de bouillon, verdund met water volgens de aanwijzing op de verpakking, erbij en voeg de chilisaus of tabasco toe. Kook 2 minuten. Schep de bonen en maïs erdoor en verwarm zonder te koken. Schep de soep in warme kommen of borden. Strooi er eventueel bosui of koriander over en serveer de tortillachips erbij.
Variatie
- Bestrooi de tortillachips eens met geraspte kaas en gratineer deze even onder een hete ovengrill.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 36 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 465
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie