Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse gehakt tortilla met frisse rode kool salade

Mexicaanse gehakt tortilla met frisse rode kool salade

Mexicaanse gehakt tortilla met frisse rode kool salade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 zakje tacokruiden
  • 8 tortillawraps
  • 1 stronk kluitsla
  • 0.5 citroen
  • 1 rode ui
  • 2 gele paprika's
  • 300 g rode kool
  • 1 peen julienne
  • 20 g bladpeterselie
Bereiden
Verhit een koekenpan en rul het gehakt. Pel en snipper de rode ui. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Voeg de rode ui en de paprika toe en bak 5 minuten mee met het gehakt. Voeg de taco mix kruiden toe en bak nog 2 minuten mee. Hak de peterselie fijn en meng met de rode kool en de wortelreepjes. Voeg een eetlepel olijfolie toe en het sap van een halve citroen. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de sla en verdeel over de tortilla’s, schep het gehaktmengsel erin en vouw de tortilla’s op. Serveer de gehak tortilla’s samen met de frisse rode kool salade.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
62 g
vet
23 g
Kcal
616