Mexicaanse karbonade met paprikasalsa - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse karbonade met paprikasalsa

Mexicaanse karbonade met paprikasalsa

Mexicaanse karbonade met paprikasalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Mexicaanse kruiden
  • 4 rib- of schouderkarbonades
  • 2 groene paprika’s
  • 1 groene peper, zonder zaadjes, in stukken + evt. extra om te garneren
  • 3 eetlepels korianderblaadjes + 1 eetl. extra om te garneren
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 2 eetlepels citroensap of wittewijnazijn
Bereiden
Verwarm de ovengrill voor. Meng 2 eetlepels olie met de Mexicaanse kruiden en wrijf de karbonades er- mee in. Leg de paprika’s op een bakplaat onder de grill en rooster ze 8-10 minuten tot het vel donkere plekken krijgt. Keer ze af en toe om. Leg de paprika’s in een schaal, dek af en laat circa 5 minuten rusten. Ontvel de paprika’s als ze iets zijn afgekoeld en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hak de stukken paprika, groene peper, koriander en komijn kort in een keukenmachine of met de hand. Voeg de rest van de olijfolie en citroensap toe. Breng op smaak met zout en zet apart. Verhit een grill- of koekenpan en rooster de karbona- des 3-4 minuten per kant. Schep het paprikamengsel erop en garneer met koriander en eventueel wat groene peper. Lekker met kidneybonen en tortillachips.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
2 g
vet
31 g
Kcal
405