Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse rijstkoeken

Mexicaanse rijstkoeken

Mexicaanse rijstkoeken product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1 rode paprika zonder zaadjes in miniblokjes
  • 2 lente-/bosuitjes of 1 dunne prei, in smalle ringen
  • 1 klein blikje maïs, uitgelekt
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 theel. gemalen koriander (ketoembar)
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 100 gram geraspte oude kaas of Cheddar
  • 5 eetl. arachideolie
Bereiden
Kook de rijst gaar en giet deze af. Laat iets afkoelen. Meng de paprika, bosui, maïs, tabasco, koriander, ei en kaas door de gare rijst. Verhit een beetje olie en schep bergjes van de gemengde rijst erin. Druk ze wat platter. Bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin. Serveer ze warm. Lekker met gehakt en tacosaus of guacamole en een groene salade.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
53 g
vet
34 g
Kcal
605