Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse tacoburger met peperonata

Mexicaanse tacoburger met peperonata

Mexicaanse tacoburger met peperonata product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
  • zout
  • zonnebloemolie of arachideolie
  • 1/2 krop ijsbergsla, in reepjes
  • 4 taco's
  • voor de peperonata:
  • 50 ml zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 rode paprika's, zonder zaadjes, in smalle repen
  • 4 trostomaten, gepeld, in plakken
  • mespuntje suiker of 1 theel. honing
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Begin met de peperonata. Verhit daarvoor de olie en bak hierin de ingrediënten op halve stand tot ze zacht en iets ingedikt zijn.
Bereiden
Meng het rundergehakt met ui, knoflook, rode peper, chilipoeder, komijn, koriander en zout en vorm er 4 platte, ovale hamburgers van. Bestrijk ze rondom met olie. Rooster ze 4-5 minuten per kant in een grillpan of anti-aanbakkoekenpan. Leg wat slareepjes in de taco. Leg de hamburgers erin en serveer de peperonata erbij of eroverheen.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
13 g
vet
44 g
Kcal
560