1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse tacoburger met peperonata

Mexicaanse tacoburger met peperonata

Mexicaanse tacoburger met peperonata product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
  • zout
  • zonnebloemolie of arachideolie
  • 1/2 krop ijsbergsla, in reepjes
  • 4 taco's
  • voor de peperonata:
  • 50 ml zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 rode paprika's, zonder zaadjes, in smalle repen
  • 4 trostomaten, gepeld, in plakken
  • mespuntje suiker of 1 theel. honing
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Begin met de peperonata. Verhit daarvoor de olie en bak hierin de ingrediënten op halve stand tot ze zacht en iets ingedikt zijn.
Bereiden
Meng het rundergehakt met ui, knoflook, rode peper, chilipoeder, komijn, koriander en zout en vorm er 4 platte, ovale hamburgers van. Bestrijk ze rondom met olie. Rooster ze 4-5 minuten per kant in een grillpan of anti-aanbakkoekenpan. Leg wat slareepjes in de taco. Leg de hamburgers erin en serveer de peperonata erbij of eroverheen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 44 g
  • Kcal
  • 560
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie