Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Miesoep met broccoli, groene asperges en paksoi

Miesoep met broccoli, groene asperges en paksoi

Miesoep met broccoli, groene asperges en paksoi product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram groene asperges
  • 200 gram brocolli
  • 200 gram Chinese mie, in stukken gebroken
  • 1 liter kippenbouillon (pot of van 2 tabletten)
  • 3 cm verse gember, geschild
  • 250 gram kipfilet, in dunne repen
  • 1 stronk paksoi, in dunne repen
  • 1 theelepel sambal
Bereiden
Snijd de harde uiteinden van de asperges en schil de asperges indien nodig licht met een dunschiller. Snijd in gelijke stukken van circa 3 cm. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en gebruik ook de steel van de broccoli. Kook de asperges en broccoli apart van elkaar beetgaar in ruim kokend water. Schep uit de pan en voeg de mie toe aan het kokende water. Zet de warmtebron uit en laat de mie wellen. Spoel de groenten af onder koud water en laat uitlekken. Breng de kippenbouillon met de gember aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook in circa 5 minuten zachtjes gaar. Schep de gekookte groenten en de mie in grote kommen. Voeg de paksoi en sambal toe aan de kokende bouillon en zet de warmtebron uit. Schep de bouillon over de groenten en mie in de kommen.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
44 g
vet
3 g
Kcal
295