Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Miesoep met paksoi, ham en omeletrolletjes

Miesoep met paksoi, ham en omeletrolletjes

Miesoep met paksoi, ham en omeletrolletjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 125 gram Chinese eiermie
  • 2 eetlepels arachide- of wokolie
  • 2 sjalotjes, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 liter bouillon
  • 1 paksoi, in reepjes
  • 2 eieren
  • handje bladselderij, grof gehakt
  • 100 gram hamreepjes
Bereiden
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel er koud water over. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 1-2 minuten. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de paksoi toe en kook 2-3 minuten. Klop intussen de eieren los met 2 eetlepels water en breng op smaak met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak hierin een dunne omelet. Rol de omelet, als deze nog warm is, zo strak mogelijk op en snijd er smalle rolletjes van. Schep het ei met de bladselderij en hamreepjes door de soep. Verdeel de mie over kommen en schep de hete soep erop.
Variatie
• Vervang de paksoi door prei of bosui. • Breng de soep op smaak met 2 eetlepels ketjap asin of sojasaus.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
24 g
vet
12 g
Kcal
260