In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mince pies

Mince pies

Mince pies product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor het piedeeg:
  • 150 g koude boter, in blokjes
  • 275 g bloem of zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 50 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 30 ml melk of koffieroom
  • poedersuiker
  • voor de mincemeat:
  • 500 g appels, geschild, in kleine stukjes
  • 2 eetl. citroensap
  • 100 gr rozijnen
  • 250 g sukadeblokjes en 15 g oranjesnippers of 50 g gedroogde abrikozen, gehakt
  • 50 gr bruine suiker
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1/4 theel. kruidnagelpoeder
  • snufje zout
  • 1/4 theel. gemberpoeder (djahé)
  • scheutje rum of brandewijn naar smaak
  • vershoudfolie
  • steker van 10 cm
  • muffinbakvorm, ingevet
  • evt. stervormige steker
Bereiden
Wrijf de boter bloem en suiker tot een kruimelig deeg. Voeg 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe en kneed tot een glad deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180° C. Meng alle ingrediënten voor de mincemeat door elkaar. Rol de deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek rondjes uit 2/3 van het deeg in sterren of rondjes. Steek er eventueel nog een sterretje of rondje uit en leg ze op de mincemeat. Druk de randjes goed aan. Meng de overgebleven eidooier met de melk en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee. Bak de minced pies in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven een laat afkoelen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
28 g
vet
8 g
Kcal
205