Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Minestrone met parmezaanballetjes

Minestrone met parmezaanballetjes

Minestrone met parmezaanballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram rundergehakt
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • 2 aardappels geschild
  • 1 winterwortel geschrapt in blokjes
  • 2 courgettes in blokjes
  • 2 stengeltje bleekselderij
  • 1 liter vleesbouillon
  • 150 gram diepvriesdoperwten
  • 100 gram kleine pastaschelpjes
  • 75 gram geschaafde Parmezaanse kaas
Bereiden
Meng het gehakt met de geraspte Parmezaanse kaas, knoflook en versgemalen peper. Vorm er kleine balletjes van. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en bak de gehaktballetjes rondom in 5-7 minuten lichtbruin en gaar. Schep ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui. Schep de rozemarijn, aardappels en groenten erdoor en roerbak circa 3 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten. Roer de doperwten en pasta door de soep en kook zachtjes circa 10 minuten of tot de pasta beetgaar is. Meng de balletjes door de soep en warm ze even mee. Serveer de hete soep bestrooid met de geschaafde Parmezaanse kaas. Lekker met geroosterd ciabattabrood met olijfolie en knoflook.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
46 g
vet
33 g
Kcal
625