1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Minestrone

Minestrone

Minestrone product foto
  • Ingredienten:

  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetl. olijfolie
  • 400 g gemengde groenten zoals wortel, bleekselderij, courgette, in blokjes of reepjes
  • 1 l vleesbouillon
  • handvol fijngehakte verse groene kruiden (peterselie, bieslook, basilicum)
  • zout
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 200 g pasta (schelpjes) of rijst
  • 100 g Parmezaanse kaas (stukje), geschaafd
Bereiden
Fruit de ui en knoflook in de olijfolie 4–5 minuten. Voeg de groenten toe en bak deze even mee. Giet de bouillon erbij en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zet de warmtebron lager, voeg de groene kruiden en zout en peper naar smaak toe en laat zachtjes onder af en toe roeren circa 20 minuten koken. Kook de pasta of rijst mee volgens de bereidingstijd op de verpakking. Bestrooi voor het serveren met Parmezaanse kaas.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 42 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 380
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie