Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Minestrone

Minestrone

Minestrone product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetl. olijfolie
  • 400 g gemengde groenten zoals wortel, bleekselderij, courgette, in blokjes of reepjes
  • 1 l vleesbouillon
  • handvol fijngehakte verse groene kruiden (peterselie, bieslook, basilicum)
  • zout
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 200 g pasta (schelpjes) of rijst
  • 100 g Parmezaanse kaas (stukje), geschaafd
Bereiden
Fruit de ui en knoflook in de olijfolie 4–5 minuten. Voeg de groenten toe en bak deze even mee. Giet de bouillon erbij en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zet de warmtebron lager, voeg de groene kruiden en zout en peper naar smaak toe en laat zachtjes onder af en toe roeren circa 20 minuten koken. Kook de pasta of rijst mee volgens de bereidingstijd op de verpakking. Bestrooi voor het serveren met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
42 g
vet
16 g
Kcal
380