1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Minestronesoep met risotto en worst

Minestronesoep met risotto en worst

Minestronesoep met risotto en worst product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 gram ontbijtspek, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 winterwortel, geschrapt, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 700 milliliter hete vleesbouillon (van 2 tabletten)
  • 50 gram risottorijst
  • 2 saucijzen, in stukjes
  • 1 blikje kikkererwten of witte bonen
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 bosje basilicum, grof gehakt
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin het spek met de ui circa 5 minuten op een lage stand tot de ui zacht is. Voeg de bleekselderij, wortel, knoflook en kruiden toe en fruit nog enkele minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en rijst toe en breng aan de kook. Laat de soep afgedekt circa 10 minuten pruttelen op een lage stand. Voeg de worst, kikkererwten en courgette toe en laat nogmaals circa 10 minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de basilicum erdoorheen. Bestrooi voor het serveren met de kaas. Lekker met brood.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 34 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 505
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie