Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini-appelflappen

Mini-appelflappen

Mini-appelflappen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels (goudrenetten), in kleine blokjes gesneden
  • 3 eetl. rozijnen
  • 3 eetl. grove suiker
  • 2 theel. kaneelpoeder
  • eigeel, om te bestrijken
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bladerdeegplakken diagonaal doormidden. Meng alle ingrediënten en leg 1,5 tot 2 eetlepels vulling op iedere bladerdeeg­driehoek. Vouw het driehoekje dicht waardoor er een kleiner pakketje (driehoekje) ontstaat. Bestrijk de randen met eigeel en druk alles goed aan met een vork. Bestrijk de bovenkant ook met eigeel en strooi er wat extra suiker over. Bak de mini-­appelflappen in circa 15 minuten goudbruin.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
22 g
vet
11 g
Kcal
200