1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini-appelflappen

Mini-appelflappen

Mini-appelflappen product foto
  • Ingredienten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels (goudrenetten), in kleine blokjes gesneden
  • 3 eetl. rozijnen
  • 3 eetl. grove suiker
  • 2 theel. kaneelpoeder
  • eigeel, om te bestrijken
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bladerdeegplakken diagonaal doormidden. Meng alle ingrediënten en leg 1,5 tot 2 eetlepels vulling op iedere bladerdeeg­driehoek. Vouw het driehoekje dicht waardoor er een kleiner pakketje (driehoekje) ontstaat. Bestrijk de randen met eigeel en druk alles goed aan met een vork. Bestrijk de bovenkant ook met eigeel en strooi er wat extra suiker over. Bak de mini-­appelflappen in circa 15 minuten goudbruin.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 22 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 200
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie