Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini-frittata

Mini-frittata

Mini-frittata product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
9

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 eieren
  • 6 eetlepels kookroom of melk
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 75 gram rauwe ham, in smalle reepjes
  • 5 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 50 gram roomkaas naturel
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • 50 gram spinazie, gehakt (of diepvries bladspinazie)
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 100 milliliter Griekse yoghurt
  • 9 eenpersoons soufflébakjes, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper. Verdeel het eimengsel in 3 porties. Voeg aan 1 portie de oude kaas, rauwe ham en gedroogde tomaten toe. Schep door de tweede portie de roomkaas, rode peper en peterselie. Meng de overige ingrediënten door de laatste portie. Verdeel de 3 eimengsels over de vormpjes zodat deze voor 2/3 gevuld zijn. Bak 20-25 minuten in het midden van de oven tot het ei gestold is.
Variatie
• Vervang de rauwe ham door salami of gerookte spekreepjes. • Voeg rode paprika toe in plaats van rode peper.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
5 g
vet
15 g
Kcal
215