Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini-kaasquiches met geitenkaas en notensla

Mini-kaasquiches met geitenkaas en notensla

Mini-kaasquiches met geitenkaas en notensla product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 plakken diepvriesdeeg voor hartige taart, ontdooid
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 4 eieren, geklutst
  • 200 ml zure room
  • 1 eetl. geraspte mierikswortel
  • (potje)zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. gehakte verse bieslook of peterselie
  • 50 g gepelde walnoten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. citroensap
  • 75 g rucola
  • 4 quichevormpjes of ovenvaste schaaltjes ø circa 12 cm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol de deeglapjes iets uit en leg ze in de vormpjes. Prik de deegbodems hier en daar in met een vork. Snijd de kaas in dunne plakjes of verkruimel de kaas en verdeel deze over de deegbodems. Meng de eieren met de zure room, mierikswortel, zout, peper en bieslook. Giet het eimengsel over de kaas. Bak de quiches in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Rooster intussen de walnoten in een droge hete koekenpan. Meng olijfolie, honing en citroensap. Serveer de quiches met een pluk rucola met walnoten en sprenkel de honingdressing erover.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
24 g
vet
61 g
Kcal
725