Mini-oliebol met noten - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini-oliebol met noten

Mini-oliebol met noten

Mini-oliebol met noten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 ml water
  • 50 gram boter
  • 2 eetl. suiker
  • 90 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 theel. kaneel
  • 1/2 theel. bakpoeder
  • 2 eieren
  • handje gehakte geroosterde hazelnoten
  • zonnebloemolie
  • poedersuiker
  • kaneelsuiker
Bereiden
Verwarm 150 ml water en 50 gram boter tot het water kookt. Meng 2 eetlepels suiker met 90 gram bloem, een snuf zout, een theelepel kaneel en 1/2 theelepel bakpoeder. Klop in een beker 2 eieren los. Roer van het vuur af het bloemmengsel door het water tot alle klontjes zijn opgelost. Zet terug op het vuur en blijf roeren tot het deeg een bol vormt die van de bodem los komt. Doe het deeg over in een kom en klop er beetje bij beetje de eieren doorheen tot het deeg zacht en glanzend is. Klop er dan een handje gehakte, geroosterde hazelnoten door. Verwarm een laagje zonnebloemolie en leg er steeds een dessertlepeltje deeg in tot het deeg mooi goudbruin en gerezen is. Laat de bolletjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker of kaneelsuiker.12 hapjes/4 personen

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
9 g
vet
8 g
Kcal
120