Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini-oliebollen

Mini-oliebollen

Mini-oliebollen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
16

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g bloem
  • 5 g zout
  • 1 ei
  • 12 g gist
  • 250 ml melk (Melkan)
  • 50 g appel, geraspt
  • 75 g rozijnen, gewassen
  • 4 l zonnebloemolie
  • poedersuiker
Voorbereiden
Vermeng de bloem met het zout. Voeg het ei toe en daarna de gist die vermengd is met de lauwe melk. Roer het beslag glad en voeg de geraspte appel en de rozijnen toe.Laat het beslag in een ruime kom afgedekt met een theedoek op een warme plaats drie kwartier rijzen.
Bereiden
Verhit de olie in de frituurpan of in een diepe pan totdat het begint te dampen. Laat de olie niet heter worden. Vorm met een ijslepel kleine oliebolletjes en bak ze in 4 à 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat de mini-oliebollen op keukenpapier uitlekken. Strooi er royaal poedersuiker overheen.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
10 g
vet
3 g
Kcal
75