1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini-oliebollen

Mini-oliebollen

Mini-oliebollen product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g bloem
  • 5 g zout
  • 1 ei
  • 12 g gist
  • 250 ml melk (Melkan)
  • 50 g appel, geraspt
  • 75 g rozijnen, gewassen
  • 4 l zonnebloemolie
  • poedersuiker
Voorbereiden
Vermeng de bloem met het zout. Voeg het ei toe en daarna de gist die vermengd is met de lauwe melk. Roer het beslag glad en voeg de geraspte appel en de rozijnen toe.Laat het beslag in een ruime kom afgedekt met een theedoek op een warme plaats drie kwartier rijzen.
Bereiden
Verhit de olie in de frituurpan of in een diepe pan totdat het begint te dampen. Laat de olie niet heter worden. Vorm met een ijslepel kleine oliebolletjes en bak ze in 4 à 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat de mini-oliebollen op keukenpapier uitlekken. Strooi er royaal poedersuiker overheen.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
16
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 3 g
  • Kcal
  • 75
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie