1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Minibrioche

Minibrioche

Minibrioche product foto
  • Ingredienten:

  • 100 gram zachte boter + om in te vetten
  • 150 gram bloem + om te bestuiven
  • 25 milliliter lauwwarme melk
  • 1/2 zakje gedroogde gist
  • 10 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • schaal, ingevet
  • 4 ovenvaste schaaltjes, ingevet
Voorbereiden
Roer 100 gram boter romig met de elektrische mixer en voeg in delen 150 gram bloem en een snuf zout toe. Roer de melk met de gist en suiker goed door en giet dit al kloppend bij het deeg. Klop een voor een de eieren erdoorheen tot een glad deeg. Leg het deeg in de schaal en laat afgedekt circa 30 minuten rijzen. Kneed nogmaals door en verdeel het deeg in 4 gelijke porties. Bestuif de schaaltjes of muffinvormpjes met bloem. Leg de bolletjes deeg erin en laat ze nogmaals afgedekt circa 30 minuten rijzen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk het deeg met eidooier en bestrooi eventueel met een beetje suiker. Geef met een schaar een knip in het deeg en bak de brioche in circa 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm en serveer met jam en boter.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 30 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 395
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie