Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Minikroketjes

Minikroketjes

Minikroketjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
10

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 3 dl vleesbouillon, groentebouillon of kippenbouillon
  • 75 g vulling (bv gaar gekookt rundvlees / kippenvlees in kleine blokjes gesneden, geraspte kaas of gekookte, gepureerde groenten (spinazie / courgette / champignons / broccoli)
  • peper
  • zout
  • 2 eiwitten
  • 50 g paneermeel
Voorbereiden
Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem eraan toe en roer het geheel goed door tot een roux. Voeg aan de warme roux de koude bouillon toe en roer het geheel nogmaals goed door. Roer als laatste de vulling erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Bereiden
Maak van de afgekoelde roux kleine bolletjes en haal deze een keer door de bloem. Vorm van de bolletjes minikroketjes en haal deze door de eiwit en daarna door het paneermeel. Herhaal dit vervolgens. Let op; maak de kroketjes niet te dik want dan moeten ze langer frituren. Frituur de kroketjes op 200º C in circa 4 a 5 minuten.10 tot 12 stuks