1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Miniloempia’s met pikante tomatensaus

Miniloempia’s met pikante tomatensaus

Miniloempia’s met pikante tomatensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kleine winterwortel of 125 g wortel­tjes, grof geraspt of fijngesneden
  • 1 rode of groene paprika, zonder zaadjes, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 1 ei
  • 3 eetl. paneermeel of fijn broodkruim
  • zout
  • versgemalen peper
  • 400 g rundergehakt
  • 1 pak filodeeg, ontdooid
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ei, (alleen eitwit) losgeklopt
  • frituurolie
  • voor de tomatensaus:
  • 400 g tomatenblokjes op sap (blik)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theel. sambal oelek
  • 100 ml kippenbouillon of vlees­bouillon (van tablet)
Voorbereiden
Meng de wortel, paprika, knoflook, rode peper, ei, paneermeel, zout en peper door het gehakt. Leg het filodeeg uit, bestrijk de deegvellen licht met olie en snijd er vierkantjes van (12x12 cm). Leg 2 filodeegvierkantjes op elkaar en leg de velletjes diagonaal met de punt naar beneden. Verdeel het vleesmengsel erover en vouw de onderste punt van de deeglapjes en de zijkanten over de vulling. Bestrijk de deegranden ruim met eiwit en rol of vouw de loempia’s verder dicht.
Bereiden
Verwarm de frituur op 180°C. Verwarm in een pan de ingrediënten voor de tomatensaus. Laat deze iets inkoken en pureer ze tot een gladde saus. Frituur de loempia’s 4-5 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet, bekleed met keukenpapier. Serveer ze met de tomatensaus.circa 16 stuks
Variatie
Meng eens 2 eetlepels sojasaus of chili­saus en 2 eetlepels sherry door de tomatensaus.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 190
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie