Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Moeders Rijstdessert

Moeders Rijstdessert

Moeders Rijstdessert product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 145 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gr dessertrijst
  • 1 l volle melk + klein scheutje extra
  • 2 eieren
  • 150 gr suiker
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 750 ml slagroom
  • 1 blik (500 gr) ananasstukjes, uitgelekt
  • chocolade mokkaboontjes, kerstchocolaatjes of lange vingers
Bereiden
Kook de dessertrijst met een snufje zout in 1 liter melk volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Klop de eieren los met de overige melk en roer ze op een lage stand in 1-2 minuten goed door de dessertrijst. Roer 100 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker erdoor en laat de rijst goed afkoelen. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en vanillesuiker en spatel deze door de afgekoelde rijst. Snijd de ananasstukjes eventueel iets kleiner en schep ze erdoor. Serveer het dessert in glaasjes of een grote schaal. Garneer met chocolaatjes of lange vingers.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
79 g
vet
54 g
Kcal
860