Mokkacake met peer en pecannoten - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mokkacake met peer en pecannoten

Mokkacake met peer en pecannoten

Mokkacake met peer en pecannoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 80 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepel oploskoffie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 rijpe peren
  • 50 gram pecannoten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Laat de boter smelten. Klop met een mixer de suiker, oploskoffie en vanillesuiker erdoor tot een romige massa. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg geleidelijk het bakmeel toe en klop nog een paar minuten door tot een romig en glad beslag. Vet een bakvorm in en bestuif met een beetje bloem. Giet het beslag in de vorm. Snijd de peren door en verwijder het klokhuis. Steek de halve peren rechtop in het beslag. Bestrooi met de pecannoten en bak de cake circa 50 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 140°C en bak de cake nog circa 20 minuten verder (als een satéprikker droog uit de cake komt, is de cake gaar).

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
52 g
vet
28 g
Kcal
485