Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Moleculaire vis

Moleculaire vis

Moleculaire vis product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in kleine blokjes
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 200 g groene asperges
  • 200 g haricots verts
  • 100 g peultjes
  • 500 ml visbouillon (van tablet)
  • zout
  • peper
  • 4 verse pangasiusfilets
  • 100 ml blanke azijn
  • 1 theel. gladde mosterd
  • 1 theel. honing
Bereiden
Bak de paprika in 1 theelepel zonnebloemolie met een scheutje water in 5 minuten gaar. Laat het vocht iets verdampen. Maak de groene groenten schoon. Gaar de groene groenten in de rest van de zonnebloemolie op een lage stand in ongeveer 15 minuten. Breng de visbouillon aan de kook en haal de pan van de warmtebron. Voeg eventueel zout en peper toe en laat de bouillon 2 minuten afkoelen. Voeg dan de visfilets toe en gaar de vis met deksel op de pan in ongeveer 12 minuten. Pureer de rode paprika en zeef deze. Bak de puree 1 minuut om de suikers te laten karameliseren. Voeg aan deze puree de azijn, mosterd en honing toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. Dep de groenten met keukenpapier iets droog. Leg de groenten op de borden, leg daarop de visfilets en giet de paprikadressing er mooi langs.
Variatie
Lekker met gestoomde krieltjes.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
51 g
vet
26 g
Kcal
245