Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Monchoutaart

Monchoutaart

Monchoutaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram boter of margarine gesmolten
  • 5 eetlepels vruchtensiroop of ranja
  • 5 eetlepels chocoladesaus
  • 1 pak bastognekoeken verkruimeld
  • 1 pak (half) volkorenbiscuit verkruimeld
  • 2 eetlepels schenkstroop of honing
  • voor de vulling:
  • 500 milliliter slagroom
  • 50 gram vanillesuiker
  • 400 gram Monchou
  • 3 eetlepels bosvruchten- of aardbeienjam
  • voor de garnering:
  • 2 blikje vlaaivulling kersen
  • taartvorm 24 cm
Bereiden
Meng de vruchtensiroop en chocoladesaus door de boter. Schep het botermengsel door de koekkruimels. Verdeel deze massa over de bodem van de taartvorm en strijk deze glad met de achterkant van een vochtige lepel. Druk niet te stevig aan, anders wordt de bodem te hard. Schenk er wat stroopslierten over. Zet de vorm 10 minuten in de koelkast. Klop de slagroom met de helft van de vanillesuiker lobbig en zet deze in de koelkast. Meng de monchou met de rest van de vanillesuiker en de jam. Spatel de slagroom erdoor tot een glad geheel. Verdeel dit mengsel over de koekbodem en strijk het glad. Zet de taart 2 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel de vlaaivulling over de taart en dek af met vershoudfolie. Zet de taart tot het aansnijden in de koelkast.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
113 g
vet
77 g
Kcal
1205