1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mossel-maatjescocktail met sinaasappel en avocado

Mossel-maatjescocktail met sinaasappel en avocado

Mossel-maatjescocktail met sinaasappel en avocado product foto
  • Ingredienten:

  • 100 ml slagroom of crème fraîche (Melkan)
  • 50 ml mayonaise
  • 1 theel. tomatenpuree of tomatenketchup
  • 1 eetl. sherry of witte wijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 sinaasappels
  • 1 krop rode sla (radicchio)
  • 200 g gekookte mosselen
  • 2 maatjesharingen, in brede repen
  • 1 avocado, geschild, in blokjes4 coupes of glazen
Bereiden
Klop de slagroom bijna stijf. Spatel hier de mayonaise, tomatenpuree en sherry door en voeg zout en peper toe. Schil de sinaasappels dik, bewaar enkele dunne sinaasappelschilletjes voor garnering, en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Leg in iedere coupe of glas een slablad. Schik daarop de mosselen, haringrepen, sinaasappelpartjes en avocadoblokjes. Giet er een beetje dressing over en garneer met een sinaasappelschilletje.
Variatie
Vervang sherry of witte wijn door whisky en radicchio door eikenbladsla of gemengde bladsla.Wijnadvies
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 12 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 360
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie