Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mosselbol met tartaarsaus

Mosselbol met tartaarsaus

Mosselbol met tartaarsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg mosselen
  • 100 ml droge witte wijn of visbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 bosje peterselie
  • 2 Italiaanse broodbollen
  • voor de tartaarsaus:
  • 2 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 2 eetl. wittewijnazijn
  • zout
  • mespuntje cayennepeper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd of geraspt
Voorbereiden
Verwijder kapotte mosselen en openstaandemosselen die na een tik tegenhet aanrecht niet dichtgaan. Verwarm dewijn of bouillon met het laurierblaadje enenkele takjes peterselie. Hak de rest vande peterselie fijn.
Bereiden
Kook de mosselen 5-6 minuten tot ze openzijn en schud ze af en toe om. Snijd de kapjesvan de broodbollen en hol ze uit. Bakhet kruim kort in een pan of in de oven tothet bruin is. Halveer de eieren. Schep dedooier uit het eiwit. Wrijf de dooiers dooreen zeef of prak ze heel fijn. Meng er azijn,zout en cayennepeper door. Klop de olie erin een dun straaltje door zodat de saus ietsdikker wordt. Voeg het sjalotje en de peterselietoe. Snijd het eiwit grof en leg het inde broodbollen. Haal de gare mosselen uitde schelpen. Vul het brood ermee en gietde tartaarsaus erover. Verdeel het broodkruimover de bollen en zet de kapjes erop.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
29 g
vet
31 g
Kcal
520