Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mosselen met ravigotesaus

Mosselen met ravigotesaus

Mosselen met ravigotesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 kg mosselen
  • 1 citroen (sap)
  • 25 g boter
  • 2 laurierblaadjes, gehalveerd
  • 1 eetl. gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd
  • 100 ml visbouillon of witte wijn
  • 1 potje ravigotesaus (ca. 125 ml)
Bereiden
Verwijder de open mosselen die na een tik op de rand van het aanrecht niet sluiten. Kook de overgebleven mosselen met citroensap, boter, laurierblaadjes, tijm en bouillon of wijn 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze halverwege even om. Schep ze uit de pan op een warme schaal en verdeel de helft van de ravigotesaus over de warme mosselen. Schep een keer om. Serveer de rest van de saus er apart bij. Lekker met stokbrood of friet en sla.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
22 g
vet
60 g
Kcal
656